CONSTIPATIA

O digestie sănătoasă este secretul pentru menţinerea imunităţii si  a stării generale, de bine.

Constipaţia este boala secolului şi punctul de plecare al multor boli, sau vestitorul unora deja existente.   Frecvenţa scaunelor este, în raport cu vârsta, ceea ce mănânci, fiziologia, mediul în care trăieşti, activitatea zilnică şi factorii personali.

Foarte important ca înainte de a urma orice sfat, să consultaţi  un specialist .

Faceţi miscare, consumaţi fibre şi apă  (maxim 2 L pe zi ).

Daca ai să faci mişcare zilnic şi ai să ai o alimentaţie bogată în fibre, vei bea suficiente lichide ( apă , supă  ), poţi fi sigur că vei avea un sistem digestiv sănătos şi nu vei fi constipat. Toate acestea depind doar de tine, de cât de mult te iubeşti şi de cât de mult îţi doreşti să fii sănătos. Am să încerc să te fac să înţelegi ce se întâmplă de fapt. La nivelul colonului, se face absorţia apei din mâncarea pe care o mănânci, ceea ce rămâne sunt materiile fecale care prin contracţia muşchilor intestinului mare sunt împinse spre rect. Atunci când muşchii intestinului sunt leneşi, absorbţia apei este mare, iar materiile fecale sunt tari şi uscate.

Blocajul duce la o trecere mai dificilă, cu dureri şi vei avea scaun cu înârziere de o zi sau poate mai mult. Intervine acum frica de durere, încă o cauză a întârzierii scaunului.Dar motivele nu se opresc aici. Analizează-ţi alimentaţia zilnică. Este foarte probabil ca aceasta să fie lipsită de fibre. Te întrebi poate ce sunt fibrele şi unde le găseşti ? Fibrele sunt complexe carbohidrate nedigerabile, care se împart în două categorii: solubile şi insolubile.

Fibrele insolubile trag apa din corp în intestin, mărind volumul materiilor fecale, făcând tranzitul gastrointestinal mult mai rapid, deci rolul celor insolubile este nu numai de a reglementa tranzitul intestinal, ci te şi ajută în prevenirea cancerului de colon, întrucât tranzitul se face normal.

Pentru acest motiv, fibrele  sunt considerate ca fiind un adevarat medicament pentru corpul omenesc.  Fibrele solubile în apă rămân în tractul digestiv mai mult timp, deci pot fi favorabile celor ce merg mai des la toaletă. De asemenea, persoanele al căror nivel al insulinei este mare, au de profitat în ceea ce priveşte reglementarea nivelului insulinei, deoarece o dietă a diabeticului bogată în fibre solubile ajută la controlul nivelului zahărului în sânge, ajută la reglarea colesterolului, dar nu sunt benefice în constipaţie. Fibrele solubile le vei găsi în fulgii de cereale, în secară, în miezul fiecărui fruct şi legumă, în cartofi şi în special în cartofii dulci. Fibrele insolubile le vei găsi în tărâţe, în pâinea făcută din făină neagră, în fructele pe care le vei mânca în întregime, cu coajă cu tot, în cereale nedecorticate, în cartofii pe care-i vei mânca şi pe ei cu coajă cu tot. Îţi sunt folositoare nu numai pentru un sistem digestiv sanatos. Ele sunt cele care reduc riscul unor boli ca, de exemplu, bolile cardiovasculare, cancerul de colon, obezitatea , polipi pe colon, diverticuloza , diverticulita  , hemoroizi, fisuri anale  , cholesterol marit, trigliceride ,etc . Daca ai să înveţi să nu-ţi lipsească din meniul zilnic legumele şi fructele , cerealele nedecorticate , diferite seminţe, nucile, dacă ai să înlocuieşti pâinea albă cu cea neagră – atenţie, nu cea cu coloranţi – orezul alb, cu cel maron(nedecorticat), ai să primeşti în organism toate fibrele de care organismul tău are nevoie.

În funcţie de vârstă, necesarul variază.

Necesarul de fibre variază, astfel: până la 50 de ani, femeile au nevoie de 23 gr fibre pe zi iar barbaţii de 38 gr, peste 50 de ani, necesarul zilnic scade la 20 gr, pentru femei, şi 25 gr. pentru barbaţi. Pentru tinerii de peste 18 ani, se calculează numărul anilor, plus 5 grame. De exemplu: la 20 de ani, are nevoie de 25 de grame de fibre pe zi. Calculul este valabil până la vârsta de 25 de ani. O sursă bogată în fibre ţi-o oferă grâul încolţit. O cură de 10 săptămâni de grâu încolţit este benefică.

Cantitatea de lichide pe zi este foarte importantă pentru sănătatea organismului tău, nu numai pentru digestie . Am să-ţi dau un exemplu ;  dacă plouă normal,  totul este verde şi frumos, iar noi suntem fericiţi de atâta frumuseţe pe care natura ne-o oferă. Faptul că vom avea recolte bune, va fi încă un prilej de bucurie; dacă plouă prea mult apar inundaţii care sterg totul în drumul lor şi ne sperie, ne indispun , nu vom avea recolte ..; dacă nu plouă  natura ne oferă imagini greu de suportat , ne lipsesc florile, verdeaţa, pâmântul este crăpat şi probabil nu vom avea recoltă.  Acelaşi lucru se întâmplă şi cu organismal nostru.   Încă o recomandare pe care ar trebui s-o iei în calcul: să încerci să înveţi să faci în fiecare dimineaţă  atunci când de trezesti ,un masaj al abdomenului (ai nevoie de sfatul unui specialist).

De asemenea, îţi recomand  şi remedii din plantele din grădinile noastre, aflate la îndemâna tuturora, sau în paduri şi pe pajişti.

Daca nu ai avut timp să le culegi sau nu le cunoşti foarte bine, ţi-am venit în ajutor. Plantele din formula Digeston Canadian Sweet Extract  , Elixir of Youth si The Secret of the Herbs contribuie la menţinerea sănătătii capilarelor, la funcţionarea normală a sistemului imunitar, la  menținerea sănătății şi funcţionalitatea  sistemului digestiv, ajutând la menţinerea sănătăţii florei intestinale ;  preparatul, ajută la menţinerea tranzitului intestinal normal.

Aşa cum făceam o comparaţie mai înainte între regnul vegetal şi cel animal, am să explic puţin de ce aş recomanda în situaţia dumneavoastră produse naturale ale căror substanţe chimice nu numai că protejază celulele prin neutralizarea radicalilor liberi, ci sprijină diviziunea celulară normală, au rol de întărire a sistemului imunitar. Substanţele active au grijă de sănătatea şi buna funcţionare a ficatului şi a bilei, la menţinerea sănătăţii membranei mucoaselor, şi contribuie la funcţionarea tractului intestinal şi la menţinerea PH ului gastric , cu un rol esenţial în metabolismul normal al glucidelor, lipidelor şi proteinelor. Totodată, echilibrează aportul de nutrienţi, contribuie la producerea de fluide digestive, stimulează enzimele pancreatice, ajută la micşorarea microorganismelor gastro intestinale potenţial patogene, la echilibrarea florei intestinale, la menţinerea integritaţii vasculare.

Altfel spus, un sistem imunitar puternic este ideal pentru orice om, iar pentru aceasta în afară de o alimentaţie sănătoasă trebuie să ai un tract digestiv sănătos, să ai un sistem circulator sănătos, şi nu în ultimul rând un sistem respirator sănătos. După toate studiile făcute de noi, produsele noastre pe care vi le şi recomand întrunesc toate cele patru cerinţe ale organismului uman.

Deci, dacă veţi alege produsele noastre, în paralel cu recomandările medicale (trebuie să ştiţi că produsele noastre sunt produse hidroalcoolice care se administrează in diluţie, în aşa fel încât neremarcabila cantitate de alcool care rămâne dupa diluţie, să poată transporta substanţele active prin ţesuturi imediat, la locul afectat , nefiind necesar procesul de digestie), nu veți avea decât de câștigat. Deasemeni, trebuie ştiut că aceste produse fiind produse naturale, efectul lor se vede în timp, şi nu imediat – aşa cum o anomalie se instalează în organism în timp, iar ca sa scapi de ea trebuie tot…timp (“boala  vine cu caruţa şi niciodată nu pleacă cu avionul”  – spunea bine bunica mea!).

Sper că am fost înţeleasă şi mai sper să te numeri printre cei care se vor bucura de efectele benefice ale produselor noastre .

Succes si multă sanatate!

Pentru mai multe informaţii despre produse  puteti suna la urmatoarele numere de telefon : 0748112420/0748112421

Cu respect,

Dr. Angela Himovith
Email: dr.himovith@gmail.com
www.secret-herbs.com

Studiile au demonstrat ca organismul foloseste 90% din extractul lichid comparabil cu numai 30-50% a tabletelor s-au capsulelor .

NOTA
Materialul are la baza  metode naturopatice ,traditionale si plante
 
Pentru evitarea indoielilor, informtiile nu constituie o recomandare medicala si nu sunt destinate sa indrume publicul s-au sa serveasca drept recomandare s-au instructiune s-au sfaturi pentru utilizare s-au modificarea recomandarilor medicale s-au renuntarea la medicamentul prescris de doctorul curant si nu constituie un inlocuitor a sfaturilor medicale s-au individuale . 
Contraindicatii : copiii , femei insarcinate s-au care alapteaza, persoane carora le este limitat/interzis consumul de alcool .

Leave a comment