SFECLA ROȘIE ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ

SFECLA ROȘIE ȘI SĂNĂTATEA NOASTRĂ

Am hotărât să scriu cele de mai jos ca răspuns tuturor acelora care m-au întrebat ce părere am despre sucul de sfecla roșie în tratamentul cancerului. Aproape toate întrebările au fost puse în urma unor materiale apărute în mediul online, și nu numai.

De ce sucul de sfecla nu se bea simplu?

Raspunsul este: din cauza substanței betanină – un colorant alimentar cu acțiune biologică, din familia Betaine. Substanța aceasta este responsabilă de culoarea bordo puternic a sfeclei. În organismul omului nu este cunoscută nicio enzimă care poate să descompună molecula de betanină și din cauza aceasta partea care este absorbită în sânge nu poate fi dizolvată, și atunci este eliminată întreagă, prin urină. Partea care nu este absorbită (nu există absorbție 100%) duce, de asemenea, la colorarea materiilor fecale, care vor arăta roșii. Este important să precizăm că betanina este folosită in industrie drept colorant pentru mâncăruri, ca de exemplu: bomboane, înghețată etc., și indicativul ei este E162 (ATENȚIE: nu toți aditivii alimentari – inscripționați cu E – sunt cancerigeni). Se găsesc printre ei foarte multe substanțe naturale. Betanina se produce în industrie din sucul de sfeclă. Sucul extras dintr-o cantitate mare de sfeclă este foarte bogat în această substanță, de aceea unii oameni s-ar putea speria dacă după ce au mâncat mai multă sfeclă sau au băut suc de sfeclă, urina sau fecalele le-ar fi roșii, de parcă ar conține sânge. Fiți liniștiți, nu este nimic periculos.Câteva precizări în ceea ce privește consumarea sucului de sfeclă roșie.

  1. Betanina nu este o substanță care se descompune ușor la lumină, la căldură și oxigen. Nu sunt cunoscute care sunt substanțele care pot s-o descompună. În interiorul sfeclei betanina este protejată de a fi expusă oxigenului. Dupa ce se scoate sucul, betanina va fi expusă la oxigen și ar trebui sa se descompună, să oxideze, de aceea sucul de sfeclă trebuie băut imediat ce a fost preparat, și nu trebuie lăsat ca să fie băut ulterior.
  2. Este recomandat ca sucul de sfeclă sa fie obținut cu ajutorul unui blender de tehnologie nouă care îi scoate sucul ușor și nu cu blender care are cuțit și se învârte foarte repede. Cuțitul care are o rotație mare formează și căldură locală mare, lucru ce duce la descompunerea betaninei, lucru de nedorit!
  3. Atunci când este verde, sfecla conține o cantitate mare de nitrați. Nitrații se descompun în nitriți – molecula care a fost găsită ca fiind mult mai activă.

Nitriții se transformă în nitrosamină – molecula care crește riscul îmbolnăvirii de cancer (se găsește în: carne afumată, în carne marinată, pește afumat, pește în conserve, etc – acestea sunt alimentele în care molecula periculoasă se găsește într-o cantitate foarte mare). Majoritatea acestor procese nu au loc întâmplător în sfeclă.După ce pregătim sucul de sfeclă, pericolul este din ce în ce mai mare de a deveni cancerigen neconsumându-l imediat, în comparație cu sfecla fiartă sau coaptă și mâncată în salată, când pericolul este aproape nul; iată, deci, încă un motiv de a bea sucul de sfeclă proaspăt, preparat atunci și băut cât se poate de repede. Cercetările făcute în Germania spun că adăugarea Vitaminei C la sucul de sfeclă împiedică formarea de nitrosamine (sunt compuși chimici care prezintă o toxicitate slabă sau medie, dar care au potențial cancerigen destul de ridicat). Atunci când vă trebuie să faceți sucul de sfeclă, puteți adăuga Vitamina C naturală (Vitamina C și produsele fitochimice polifenoli – cum ar fi flavonoide –  pot reduce sinteza nitrosaminelor din nitrat, reducând riscul de îmbolnăvire de cancer)  procurată dintr-un loc natural (Vitamina C este semnată cu E 300 în industrie, și vă sugerez să n-o folosiți în sucul de sfeclă!). Așadar, puteti adăuga la sucul de sfeclă Acerola (este un pom fructifer care creează vișina de Barbados) – un fruct foarte asemănător cu cireșile noastre, și care este cel mai bogat în Vitamina C (cred că se găsește în magazinele naturiste), dar la fel de bine puteți adăuga în sucul de sfeclă pătrunjel, aflat la îndemâna oricui.

  1. Dar cel mai recomandat și mai ușor de găsit, spre a fi adăugat la sucul de sfeclă, este ardeiul roșu, întrucât ardeiul roșu este leguma care conține o cantitate de Vitamina C naturală de aproape 4 ori mai mare decât se află în lămâie, și de 2 ori mai mare decât în kiwi și broccoli. Ardeiul roșu și pătrunjelul vor fi adăugate la sucul de sfeclă roșie pentru a anula efectele cancerigene ale betaninei, conținută de sucul de sfeclă roșie. (Se acceptă, totuși, să bei din când în când suc de sfeclă roșie, de exemplu o dată pe săptămână)

Sfecla conține o cantitate destul de mare de substanțe antioxidante, și în mod special o cantitate destul de mare de Beatină (moleculă ce reduce nivelul de omocisteină, răspunzătoare, se pare, de reducerea riscului de a avea boli de inimă, Alzheimer (să nu vă gândiți, totuși, că sucul de sfeclă vă rezolvă problema hipertensiunii arteriale). Beatina provoacă doar o dilatare temporară a arterelor și o scădere a tensiunii arteriale. Tot ceea ce v-am spus mai înainte nu înlocuiește, desigur, adoptarea unei alimentații naturale și sănătoase, exerciții fizice permanente, somn suficient, o stare sufletească bună și chiar fericire.

Aș adăuga că niciun suc, oricât de bun ar fi el, și niciun ceai nu pot avea vreun efect dacă nu sunt însoțite de o alimentație sănătoasă și o dispoziție psihică, precum le-am explicat mai sus.În ceea ce mă privește, prefer să mănânc sfecla întreagă, adică așa, crudă, sau în salată. Este bine de știut că sfecla este foarte bună pentru inimă. Diferiți cercetători au ajuns în ultimul timp la concluzia că sfecla poate să reducă nivelul homocisteinei (un aminoacid ale cărui valori plasmatice ridicate sunt asociate cu probleme cardiovasculare ); astfel, prin consum de suc de sfeclă s-ar putea diminua apariția problemelor cardiace (după unii cercetători homocisteina ar ajuta sănătății numai dacă sfecla este consumată fiartă). De altfel, consumul de sfeclă ajută și la reglarea tensiunii arteriale.

Sunt studii care spun că  sucul de sfeclă poate să înlocuiască viagra, chiar dacă studiile nu sunt clinice (puteți încerca afirmația – sfecla este oricum mult mai ieftină decât „pastila albastră”…).

Sucul de sfeclă va fi consumat numai și numai cu adaus de  ardei roșu și pătrunjel (conțin cantități suficiente de Vitamina C naturală care ajută la neutralizarea substanței cancerigene menționată mai sus) . De asemeni nu trebuie uitat ca blenderul trebuie să fie unul dintre cele moderne (după cum am explicat mai sus). Este important de menționat că sfecla roșie pregătită (coaptă sau fiartă) are același efect ca sucul de sfeclă, cu singura deosebire că sucul are un efect mai rapid, întrucât ajunge în circulația sanguină mult mai repede decât sfecla coaptă sau fiartă, care necesită și digestie. După cum se vede, natura are răspuns pentru orice problemă a omului. Ar trebui să învățăm să fim sănătoși și să înțelegem cât de importantă este imunitatea pentru organismul uman. Cu cât ai sa ai o imunitate mai puternică, cu atât vei fi mai sănătos. Imunitatea înseamnă să ai o floră intestinală sănătoasă – pionul principal al imunității noastre. Sistemul nervos este următorul pilon de care trebuie avut grijă în menținerea sănătății. Urmează Sistemul locomotor și Sistemul circulator care vor funcționa normal dacă vom menține imunitatea și vom respecta legile naturii. Ca o recomandare pentru păstrarea în bună stare a fiecărui sistem în parte sunt și produsele Secret Herbs, în special Immunoforce, Nervton, Digestton si Lifeforce Canadian Sweet Extract. Datorită substanțelor active pe care le conțin, aceste preparate îi pot ajuta pe cei care, dintr-un motiv sau altul, și-au slăbit imunitatea, sistemul nervos ori sistemul digestiv. Fiind în totalitate naturale, cei care le vor consuma se vor convinge încă o dată că natura nu minte niciodată. Produsele noastre sunt produse lichide, nu necesită digestie și odată administrate trec în circulația sanguină, ajungând la locul ”afectat” (unde există problema de sănătate), în cel mai scurt timp.

Recomand tuturor să-și ia informații corecte, nu la întâmplare.

Multă sănătate!

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21
e-mail: dr.himovith@gmail.com
www.secret-herbs.com

Studiile au demonstrat ca organismul foloseste 90% din extractul lichid comparabil cu numai 30-50% a tabletelor s-au capsulelor .

NOTA
Materialul are la baza  metode naturopatice ,traditionale si plante
 
Pentru evitarea indoielilor, informtiile nu constituie o recomandare medicala si nu sunt destinate sa indrume publicul s-au sa serveasca drept recomandare s-au instructiune s-au sfaturi pentru utilizare s-au modificarea recomandarilor medicale s-au renuntarea la medicamentul prescris de doctorul curant si nu constituie un inlocuitor a sfaturilor medicale s-au individuale . 
Contraindicatii : copiii , femei insarcinate s-au care alapteaza, persoane carora le este limitat/interzis consumul de alcool .

Leave a comment